Mietteliäs pariskunta sängyssä
© iStock

Miksi seksiä tulee harrastettua vähemmän kuin mieli tekisi

Eikö aina huvita? Ei se mitään!

maanantai 7. marraskuuta 2016 teksti Anja Bruneskjold

Useimmissa parisuhteissa on sekä kiihkeämpiä että laimeampia aikoja - aina ei vain jaksa panostaa. Tyydyttävä seksielämä on kuitenkin kuin parisuhteen liima, joka pitää osapuolet yhdessä, joten hanskoja ei kannata laittaa naulaan vaan miettiä, mistä kuiva kausi voi johtua - ja sitten ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin. Kenties syynä on jokin näistä?

Sängyn väärinkäyttö

Aistilliseen ilmapiiriin eivät tabletit, läppärit ja muut huomiota vaativat vempeleet istu. Makuuhuone tulisi pyhittää nukkumiselle ja lempimiselle, joten ruokkoa kaikki niihin liittymätön pois sängystä.

Arjen kiireet

Työt, lapset, harrastukset, kotityöt - arki voi olla yhtä tekemisten tetristä, jossa seksille ei jää sijaa. Ratkaisu on yksinkertainen: merkitkää lempimistuokio kalenteriin niin kuin kaikki muutkin tärkeät asiat, jotka on muistettava tehdä - ja pitäkää sovitusta ajasta kiinni.

Epävarmuus

Tyytymättömyys omaan kroppaan voi vaivata niin naisia kuin miehiä ja aiheuttaa epävarmuutta - kun peilikuva ei miellytä, voi helposti kuvitella, ettei kelpaa kumppanillekaan. Totuus on kuitenkin luultavasti toinen. Liikunta on mainio tapa lisätä itsevarmuutta ja nostaa mielialaa, joten peilin edestä kannattaa lähteä vaikka kävelylenkille tai aloittaa säännöllinen liikuntaharrastus yksin tai kaverin kanssa.

Masennus

Jos alakulo jää päälle ja elämästä katoaa ilo, ei seksikään jaksa kiinnostaa. Tällöin kannattaa hakea rohkeasti apua. Masennusta voidaan hoitaa eri tavoin, ja tulokset näkyvät varmasti kaikilla elämän osa-alueilla.

Itsenäinen toiminta kiinnostaa enemmän

Homman hoitaminen itse tuntuu usein helpoimmalta ratkaisulta, mutta parisuhteessa kaikkea seksiä ei ole hyvä hoitaa pelkästään yksin - se voi etäännyttää kumppaneita toisistaan ja nostaa kynnystä kohdata toinen toisensa intiimisti.

Ehkä sinua kiinnostaa...