Pariskunta seksin jälkeen

Seksi on parisuhteen liima. 

© iStock

Miksi seksi tekee onnelliseksi

Lemmenleikit kerran viikossa riittävät lisäämään onnellisuutta. Onni ei kuitenkaan ole kiinni orgasmeista vaan kiintymyksen vahvistumisesta.

sunnuntai 21. toukokuuta 2017 teksti Irene Brøndum

Arjen pyörityksessä olo ei aina ole erityisen seksikäs, ja iltaisin uni ehtii tulla ennen kuin lemmenleikit edes ehtivät mieleen. Seksiin kannattaisi kuitenkin satsata aikaa ja energiaa, sillä se auttaa parantamaan mielialaa. Kerran viikossa telmivät parit ovat nimittäin tutkimuksen mukaan onnellisempia kuin muut.

Rakastelu saa tunnetusti hyvänolon hormonit hyrräämään, mutta seksin onnellistava vaikutus ei suinkaan riipu orgasmien määrästä.

Kiintymys vahvistuu

Sveitsiläisten ja kanadalaisten tutkijoiden ryhmä on todennut, että kerran viikossa seksiä harrastavat parit ovat muita onnellisempia, sillä seksi auttaa lisäämään parin välistä kiintymystä sekä vahvistamaan heidän välistään yhteyttä. Seksin kiintymystä lisäävä vaikutus näyttäisi myös liittyvän nimenomaan sen yhteydessä tapahtuvaan hellimiseen. Jos parilla ei ole mahdollisuutta harrastaa seksiä, läheisyyttä kannattaisi silti vaalia. 

Ylenpalttinen hurvittelu ei kuitenkaan ole tarpeen. Tutkimuksen mukaan hyödyt eivät nimittäin vastaavasti kasva vaikka seksiä harrastettaisiin useammin kuin kerran viikosssa.

Lähde: Research Digest

Ehkä sinua kiinnostaa...