Mies suutelee naista otsalle sängyssä
© iStock

8 seksihaluja piristävää ruoka-ainetta

Jos vällyjen välissä pitelee hiljaista, kokeile näitä ruoka-aineita, jotka voivat edistää sekä seksi-intoa että vastustuskykyä!

maanantai 24. lokakuuta 2016 teksti Anja Bruneskjold

Banaani

Banaanista saa paitsi energiaa vällyjen väliin, myös bromelaiini-nimistä entsyymiä, joka lisää testosteronin tuotantoa elimistössä. Tutkimusten mukaan halukkuus ja testosteronin määrä näyttäisivät olevan yhteydessä toisiinsa.

Osterit

Osterit tunnetaan lemmenherkkuna etenkin elokuvista, mutta mistä niiden maine on peräisin? Osterit sisältävät runsaasti kahta aminohappoa, D-Asparagiinihappoa ja N-metyyli-D-asparagiinihappoa, jotka tutkimusten mukaan lisäävät seksuaaliseen haluun vaikuttavien hormonien tuotantoa elimistössä.

Vesimeloni

Mehukas vesimeloni on enimmäkseen vettä, mutta sen sisältämän sitrulliinin on ajateltu edistävän verenkiertoa ja näin lisäävän myös sukupuolielinten herkkyyttä.

Valkosipuli

Valkosipuli voi niinikään herättää hekuman parantamalla verenkiertoa oikeisiin paikkoihin. Jotta valkosipulin tuoksahdus hengityksessä ei latistaisi tunnelmaa, kokeile tätä niksiä valkosipulihönkäysten torjuntaan.

Punaviini

Punaviinin sisältämän antioksidantin resveratrolin on esitetty parantavan verenkiertoa - kannattaa tosin pitäytyä vain yhdessä lasillisessa.

Parsa

Parsa vaikuttaa elimistössä histamiinin tuotantoon, histamiinia puolestaan on tärkeä tekijä orgasmin saavuttamisessa.

Mantelit

Manteleiden tuoksun sanotaan herättävän halun naisilla. Lisäbonuksena manteleista saadaan runsaasti terveellistä rasvaa.

Viikuna

Herkullinen viikuna sisältää ostereiden tapaan aminohappoja, jotka voivat nostaa elimistön testoronitasoa ja näin auttaa herättämään himot myös makuuhuoneessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...