Iloinen vaalea nainen
© iStock

Tämä väri tekee olon iloisemmaksi

Värit voivat vaikuttaa mielialaan myös lautasella! Jos kaipaat päivään piristystä, kannattaa kokeilla tietyn värisiä ruokia.

maanantai 10. huhtikuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Nyt se on tutkittu! On nimittäin yksi väri, joka on ylitse muiden ilon ja onnen tunteiden herättäjänä. Jos taivas on harmaa ja mieli musta, kannattaa lautaselle valita tämän värisiä ruokia, sillä ne piristävät mieltä ja päivää paremmin kuin mitkään muut. 

Brittiläisen The Happy Egg Co. -yhtiön teettämässä tutkimuksessa kävi nimittäin ilmi, että 70 prosenttia osallistujista yhdisti keltaiset ruuat onnellisuuden tunteeseen. Tutkijat arvelevat, että mielleyhtymät keltaisten ruokien ja ilon välillä voivat juontua jo lapsuudesta, jolloin keltainen väri on yhdistetty iloisiin asioihin, kuten auringonpaisteeseen ja värikkäisiin leluihin.

Jos siis aamu on alkanut väärällä jalalla, valitse aterioille esimerksiksi maissia, ananasta, banaania, häränsilmämunia ja muita keltaisia herkkuja.

Tutkimuksessa mitattiin myös ihmisten reaktioaikoja heidän vastatessaan ruokien värejä ja onnellisuutta koskeviin kysymyksiin. Keltaisen valitessaan vastaajat olivat selvästi rivakampia vastauksissaan kuin muiden värien kohdalla.

Myös punaiset ja ruskeat ruuat olivat suosittuja, siniset mustikat sen sijaan jäivät jumbosijalle, sillä sininen väri liitetään yleensä suruun.

Lähde: Metro.co.uk

Ehkä sinua kiinnostaa...