Nainen ja mies päivällisellä

Ripaus rakkautta on paras mauste.

© iStock

Miksi äidin laittama ruoka maistuu parhaimmalta

Tutkijoiden vinkki kotikokeille: ripaus rakkautta saa kaiken ruuan maistumaan paremmalta!

keskiviikko 14. joulukuuta 2016 teksti Jeanette Linder

Jos äidin laittama ruoka maistuu aina herkulliselta, syynä ei välttämättä ole äidin kokkausosaaminen, vaan hänen käyttämänsä salainen ainesosa: rakkaus.

Mausteista parhain

Uusi tutkimus nimittäin osoittaa, että ruoka todellakin maistuu paremmalta, kun syöjästä tuntuu, että se on valmistettu rakkaudella. Tutkimuksessa kahdelle koeryhmälle tarjoiltiin samat ateriat, mutta eri olosuhteissa.

Ensimmäinen ryhmä sai ateriansa kotoisassa tilassa ja osallistujille kerrottiin, että ruoka oli valmistettu huolella ja tietyn suvussa periytyvän reseptin mukaan. Toinen ryhmä ruokaili niukasti kalustetussa tilassa, eikä heille kerrottu mitään ruuan valmistukseen liittyvää taustatietoa.

Tulos

Vaikka ateriat olivat täsmälleen samat, ryhmien kokemukset niistä erosivat selvästi toisistaan.

Osallistujia pyydettiin arvioimaan ateria asteikolla yhdestä viiteen. Rakkaudella valmistetuksi väitetyn aterian syöneiden ryhmä antoi ruualle arvosanan 4,3, kun taas koruttomammin aterioinut ryhmä antoi arviokseen 3,4.


Hyvännäköinen Kari Traa -treenipaita ja 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €

Ehkä sinua kiinnostaa...