Nuoripari karjuu toisilleen.

Jäättekö tekin usein vänkäämään pikkuasioista? Lue, miten tyypillisimmät yhteenotot voidaan välttää.

© iStock

Neljä asiaa, joista ei kannata riidellä

Riitelemällä ei parisuhde parane.

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017 teksti Inge Eriksen

Jos kumppanin kanssa tulee riideltyä jatkuvasti, on kenties aika kysyä itseltään, onko tämä oikeasti se ihminen, jonka kanssa haluaa elää. Jos perusteellisen pohdinnan jälkeen vastaus on yhä myönteinen, kannattaa seuraavaksi lukea, miten tavallisimmat turhat riidat voidaan jatkossa välttää.

1. Kenen vuoro viedä roskat?

Ääriään myöten pursuileva ja kauas lemuava roskis on klassinen riidan aihe. Ulos lähtiessä on aina jotenkin niin kiire ja kädet täynnä tavaraa, että jo eilen täyttynyt roskis jää edelleen viemättä. Itsekseen se ei kuitenkaan ole vielä toistaiseksi kertaakaan poistunut, mutta kuka siitä tällä kertaa ottaisi vastuun?

Päivittäisen kinastelun sijaan päättäkää yhdessä, kenen homma roskiksen vieminen jatkossa on. Se, kummalle tämä nakki napsahtaa, saa puolestaan osoittaa toiselle jonkin muun säännöllisen kotityön.

2. Taas meni myöhään

Tuliko kumppani taas töistä tai illanvietosta vasta iltamyöhällä? Ärtymys ja huoli voidaan eliminoida, kun sovitaan etukäteen, että viimeisenä kotiin saapuva lähettää tekstiviestin ollessaan matkalla kotiin.

3. Aina saa pyykätä sen kalsareita

Ostakaa toinenkin pyykkikori ja sopikaa, että jatkossa kumpikin pesee omat pyykkinsä. Jos koneeseen jää tilaa ja kumppani haluaa ilahduttaa toista, mukaan voi nakata tämänkin likaisia vaatteita. Muussa tapauksessa sopu pysyy yllä pyykkäämällä omat pyykit.

4. Elämää sottapytyn kanssa

Toiset ovat sottapyttyjä ja toiset siisteyden ja järjestyksen ystäviä. Jos toisen täysin erilainen siisteyskäsitys oikeasti vaivaa, keskustelkaa, olisiko toinen valmis muuttamaan tapojaan. Jos sottaisampi osapuoli ei halua tai pysty muuttumaan, siistimmän on vain päätettävä, haluaako hän jatkossakin siivota toisen jälkiä vai opetella elämään sotkun kanssa hermojaan menettämättä.

Lähde: Women´s Health

Ehkä sinua kiinnostaa...