Nainen suihkussa
© iStock

5 yleistä virhettä suihkussa

Tiesitkö, että suihkusta olisi hyvä poistua enintään 8 minuutin jälkeen?

perjantai 10. helmikuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Suurin osa ihmisistä viettää suihkussa pidempään kuin suositellut 8 minuuttia. Sen lisäksi suihkussa syyllistytään lukemattomiin muihinkin virheisiin. Katso, mitkä ovat 5 yleisintä erhettä. Väärät suihkutavat saattavat uhata jopa terveyttäsi!

Viivyt suihkussa liian pitkään

Liiallinen suihkussa lotraaminen kuivattaa ihoa, ja sen lisäksi se on vedentuhlausta. Pidä suihku päällä enintään viisi minuuttia. Iho ja ympäristö kiittävät.

Peset hiukset vasta viimeisenä

Shampoo- ja hoitoainejäämät voivat jäädä ihollesi, jos peset hiuksesi vasta suihkun lopuksi. Aloita siis hiustenpesulla, jotta pesuaineen jäämät huuhtoutuvat veden mukana viemäriin.

Otat joko liian lämpimän tai liian kylmän suihkun

Suihkuveden lämpötilalla on merkitystä. Vaikka voikin olla houkuttelevaa ottaa lämmin suihku, kun ulkona paukkuu pakkanen, se ei ole hyväksi ihollesi. Kuuma vesi kuivattaa ihoa, ja kulutat myös turhaan lämmitysenergiaa lotratessasi kuumalla vedellä tarpeettomasti.

Hankaat ihoa liian kovaa

Ihoa ei saa hangata peseytyessä liian kovaa esimerkiksi pesusienellä. Pese iho hellävaraisesti, jotta se ei ala punoittaa ja ärsyyntyä. Suihkun jälkeen iho kannattaa lisäksi rasvata kunnolla, jotta kosteus ei haihdu iholta välittömästi.

Kylpyhuoneessa ei ole tuuletusta

Kylpyhuoneessa olisi hyvä olla ikkuna tai muu ilmanvaihtomahdollisuus, jotta kylpyhuone kuivuu suihkun jälkeen kunnolla. Muuten esimerkiksi homeelle syntyy ihanteelliset kasvuolosuhteet.


Katso myös, missä kuudessa asiassa kotona on paljon enemmän bakteereja kuin luulisi!

Ehkä sinua kiinnostaa...