Vaalea glögi

Kuuma glögi on paras talvijuoma! Tässä glögissä maistuvat inkivääri, rusinat ja mantelit.

tiistai 7. marraskuuta 2017

6 annosta

50 g manteleita
1 pala tuoretta inkivääriä, n. 2 cm 
1 dl vettä
2 kanelitankoa (ja lisää koristeeksi haluttaessa)
6 kardemumman palkoa 
1 pullo valkoviiniä (Chardonnay)
3 rkl akaasiahunajaa 
100 g rusinoita
50 g saksanpähkinöitä
1 appelsiini (kuorineen tai ilman)

Valmistus

Poista ensin manteleista kuoret: kaada mantelien päälle kiehuvaa vettä, odota hetki ja poista kuoret. Mantelit lisätään lopuksi valmiiseen juomaan. Hienonna inkivääri. Lisää pataan vesi, inkivääri, kaneli ja kardemumma ja anna kiehua 15 minuuttia kannen alla. Anna maustua yön yli. Viipaloi appelsiini. Siivilöi neste pataan ja lisää viini, hunaja ja rusinat. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja lisää mantelit ja pähkinät (kokonaisina tai rouhittuna) sekä appelsiiniviipaleet. Koristele juomat halutessasi kanelitangolla. 
Vinkki: Voit käyttää valkoviinin sijasta myös punaviiniä.

Itse tehty glögi peittoaa valmisjuomat

Itse tehty glögi sisältää superterveellisiä ainesosia: inkivääri, mantelit ja pähkinät sekä appelsiini ovat luonnon apteekin antimia parhaimmillaan. Itse tehdyssä glögissä ei myöskään ole lisättyä sokeria eikä lisäaineita, ja viinin voi valita juuri oman maun mukaan. 

Ehkä sinua kiinnostaa...