Välipalapatukka

Iltapäivän tunteina nälkä pääsee usein yllättämään, ja silloin pieni välipala voi palauttaa keskittymiskyvyn ja pelastaa energiatason romahdukselta.

torstai 7. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Ainekset (n. 26 patukkaa)

150 g saksanpähkinöitä
200 g kivettömiä luumuja
120 g tattarihiutaleita
80 g kookoshiutaleita
1 luomusitruuna
2 luomuappelsiinia
3 tl ohranorasjauhetta
60 g kuivattuja mustikoita


Sidosaine

1,5 dl siirappia
1 dl maapähkinävoita (karkeaa crunchy-tyyppistä)
1 vaniljatanko
2 rkl appelsiinimehua


Valmistus

Rouhi pähkinät ja pilko luumut. Raasta sitruunasta ja appelsiineista kuori. Sekoita kaikki ainekset.
Kuumenna siirappia, maapähkinävoita ja mehua yhdessä vaniljatangon kanssa. Poista tanko, kaada neste massaan ja sekoita hyvin.

Vuoraa 34 x 20 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa uunin alaosassa 20 minuuttia. Leikkaa 26 patukaksi ja käännä ne. Jatka paistamista 150 asteessa vielä 15 minuuttia.

Käyttö

Tehokkaimmillaan välipala on silloin, kun se syödään ennen kuin verensokeri on laskenut liian alas eli 20–30 minuuttia ennen kuin makeannälkä tyypillisesti iskee.

Vaikutus

Patukka pitää hyvin nälkää loitolla ja vapauttaa ravintoaineita ja energiaa tasaisesti. Se on tasapainoinen välipala, joka sisältää juuri sopivasti vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua, proteiineja, hiilihydraatteja ja rasvaa.

Säilyvyys

Patukat säilyvät kolmisen viikkoa jääkaapissa. Jos epäilet, ettet ennätä pistellä niitä kolmessa viikossa poskeesi, voit mainiosti pakastaa osan.

Ehkä sinua kiinnostaa...