Suklaalevite

Vastustamaton itsetehty suklaalevite.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Ainekset

200 g hasselpähkinöitä
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
puolikas vaniljatankoa
1 dl sokeria tai juoksevaa hunajaa
1 dl kuohukermaa

Valmistus

  • Levitä pähkinät uunipellille ja paahda niitä 170-asteisessa uunissa kunnes ne alkavat tuoksua ja saada vähän väriä.
  • Varo etteivät pähkinät paahdu liikaa. Kaada puolet pähkinöistä vielä lämpiminä tehosekoittimeen tai vastaavaan, ja jauha ne melkein tahnaksi.
  • Rouhi tumma suklaa karkeasti ja lisää se tehosekoittimeen. Raaputa joukkoon vaniljatangosta siemenet.
  • Jatka sekoittamista niin, että suklaa sulaa pähkinöiden lämmössä.
  • Lisää puolet hunajasta ja sekoita seos sileäksi tahnaksi.
  • Lisää puolet kermasta.
  • Täytä tahnalla 1–2 purkkia puoleen väliin, ja toista koko prosessi maitosuklaan kanssa.
  • Lisää vaalea tahna purkkeihin tumman päälle.
  • Tahna säilyy jääkaapissa noin puolitoista viikkoa.

Ehkä sinua kiinnostaa...