Omenalevite

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Ainekset

1 kg kuorittuja omenia, joista siemenkodat on poistettu
1½ dl vettä
1 vaniljatanko
100 g sokeria
100 g muscovadosokeria
1 luomusitruunan kuori ja mehu
¼ tl neilikoita
½ tl maustepippuria
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa

Valmistus

  • Pane omenat, vesi, vanilja ja sokeri kannelliseen kattilaan ja keitä soseeksi.
  • Sekoita loput ainekset soseeseen ja anna kiehua kansi raollaan alhaisella lämmöllä hiljalleen välillä sekoittaen noin 1 tunnin ajan.
  • Kaada sose purkkiin ja anna jäähtyä ennen kuin suljet kannen.
  • Säilyy jääkaapissa noin 10 päivää.


Käytä levitettä leivällä ja puurojen tai jogurtin ja viilin maustamiseen.

Ehkä sinua kiinnostaa...