punajuurihummusta kulhossa
© wichmann+bendtsen

Punajuurihummus

Perinteinen kikherneistä valmistettava hummus on jo useimmille tuttu, mutta oletko kokeillut punajuurihummusta? Punajuuri antaa hummukselle kauniin heleän värin ja sekä lisäannoksen kuitua ja C-vitamiinia.

tiistai 10. lokakuuta 2017 teksti Signe Leth

Punajuurihummus ja kreikkalaista jogurttia

4 annosta

200 g punajuuria
1 tölkki kikherneitä, valutettuna ja huuhdottuna
1½ rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1–2 valkosipulinkynttä
½–1 tl juustokuminaa
1/3 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä


Lisäksi

1 rkl kreikkalaista jogurttia
5 pistaasipähkinää rouhittuna
½ tl oliiviöljyä
mintunlehtiä

Punajuurihummuksen valmistus

  • Kuori punajuuret, kääri ne folioon ja paista 180-asteisessa uunissa kypsäksi – noin 45 minuuttia.
  • Soseuta punajuuret ja sekoita muihin aineksiin kunnes hummuksen koostumus on sopiva.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mustapippuria tai suolaa. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle jogurtti, pistaasi-pähkinät, tilkka oliiviöljyä ja tuoreita mintunlehtiä. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

Ei enää punaisia käsiä

Punajuuren väri on kaunista punajuuressa – ei kokin käsissä. Voit välttää värjäytymät käyttämällä kertakäyttökäsineitä, kun käsittelet punajuuria ja suojata myös leikkuulaudan muovipussilla.

Punajuuri voi parantaa myös hapenottokykyä!

Ravintosisältö/annos (ilman leipää)

Energiaa: 243 kcal
Proteiinia: 9,5 g
Rasvaa: 12,3 g
Hiilihydraattia: 26,4 g
Kuitua: 5,2 g

Ehkä sinua kiinnostaa...