Proteiinilettuja ja kasvislisukkeita
© wichmann+bendtsen

Proteiini-letut ja maapähkinädippiä

Lettuihin ei koskaan kyllästy! Kokeile näitä neljää uutta ohjetta. Amerikkalaistyyppiset kuohkeat letut maistuvat aamiaisena, välipalana, jälkiruokana ja treenin jälkeen.

perjantai 10. helmikuuta 2017 teksti Signe Leth

Proteiini-letut ja maapähkinädippiä

2 hengelle

Lettutaikina

2 dl mantelijauhoa*

2 munaa

1 dl raejuustoa

½ tl vaniljajauhetta

½ tl kardemummaa

ripaus suolaa

1/3 tl leivinjauhetta

½ tl kookosöljyä paistamiseen

Lisäkkeet ja dippi

1 porkkana, lohkoina

¼ mangoa lohkoina

7 kirsikkatomaattia

½ viikunaa

1 rkl maapähkinävoita

* Mantelijauhoa myydään valmiina, mutta sitä voi valmistaa itse jauhamalla mantelit tehosekoittimessa.

Proteiini-lettujen valmistus

  • Sekoita lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. 
  • Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.
  • Kuumenna paistinpannu ja sulata kookosöljy. 
  • Kaada taikinaa pannulle. 
  • Paista lettua noin kahden minuutin ajan, kunnes taikina alkaa kuplia keskeltä ja pohja on kauniin kullanruskea. 
  • Käännä lettu ja paista vielä noin minuutti. 
  • Jatka kunnes kaikki taikina on paistettu.
  • Proteiiniletut sopivat hyvin maapähkinävoin, porkkana- ja mangolohkojen, viikunan ja kirsikkatomaattien kanssa treenin jälkeen nautittavaksi.

Oletko lettujen ystävä? Täältä löydät reseptit terveellisiin ja herkullisiin lettuaterioihin!

Vinkki

Sekoita 1 muussattu banaani ja 2 kananmunaa ja paista. Maailman helpoimmat letut sopivat aamupalaksi tai treenin jälkeen nautittavaksi. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 585 kcal
Proteiinia 27,2 g
Rasvaa 39,8 g
Hiilihydraattia 35,4 g
Kuitua 8,8 g

Ehkä sinua kiinnostaa...