ruoka-annos pinaatista ja katkaravuista

Pinaattihummus ja mausteiset tiikeriravut

Pinaattihummus sekä chilillä ja persiljalla maustetut tiikeriravut sopivat täydellisesti alkupalaksi tai pikkupurtavaksi.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Pinaattihummus ja mausteiset tiikeriravut

2 annosta

Sipsit ja salaatti
3 isoa kourallista pinaatinlehtiä (isoja ja pieniä)
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 iso kyssäkaali
4 sellerinvartta
Hummus
1 iso valkosipulinkynsi
240 g keitettyjä kikherneitä
1 limetin mehu
130 g pinaattia
½ tl merisuolaa
½ tl chilihiutaleita
1 rkl tahinia
Iso kourallinen lehtipersiljaa
(½ dl maitoa)
Tiikeriravut
150 g tiikerirapuja
1 tl oliiviöljyä paistamiseen
½ tl chilisilppua
2 rkl persiljasilppua
1 tl agavesiirappia
1 tl limettimehua

Valmistus

  • Kääntele pinaatinlehtiä kulhossa oliiviöljyssä.
  • Levitä ne 2—3 uunipellille, ripottele pinnalle suolaa ja paista 150-asteisessa kiertoilmauunissa 15—20 minuuttia.
  • Leikkaa kyssäkaali ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla ja pane ne kylmään veteen.
  • Nosta rapeat viipaleet vedestä ja valuta ne ennen tarjoilua.
  • Leikkaa selleri tangoiksi.
  • Mittaa hummusainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne tasaiseksi tahnaksi.
  • Kuori ravut. Silppua chili ja persilja ja sekoita ne limettimehuun ja agavesiirappiin.
  • Kääntele rapuja seoksessa ja paista niitä paistinpannussa 2—3 minuuttia (eli kunnes ne saavat vähän väriä).
  • Tarjoa esim. illanistujaisten naposteltavana.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 409 kcal
Proteiinia: 22,5 g
Rasvaa: 21,5 g
Hiilihydraatteja: 35,5 g
Kuitua: 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...