Palautumispatukka

Ihanteellinen välipala treenin jälkeen. Sisältää juuri oikeita ravintoaineita lihasten palautumisen tueksi.

torstai 7. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Ainekset (n. 15 patukkaa)

100 g cashewpähkinöitä
200 g kuivattuja taateleita
160 g (suuria) kaurahiutaleita
40 g kookoshiutaleita
3 rkl Amino complex -valmistetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 munanvalkuaista
4 rkl kuorittuja auringonkukan
siemeniä
100 g rusinoita

Hunajaseos

1 dl juoksevaa hunajaa
1 dl maapähkinävoita
0,5 dl kiehuvaa vettä


Valmistus

Rouhi pähkinät ja hienonna taatelit. Sekoita patukoiden ainekset (hunajaseosta lukuunottamatta) keskenään.

Kuumenna hunaja ja maapähkinävoi kasarissa, lisää joukkoon kiehuva vesi ja kiehauta. Vatkaa hetki ja nosta sivuun liedeltä. Kaada hunajaseos muiden ainesten joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa 34 x 20 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos vuokaan. Tasoita levy toisen leivinpaperiarkin avulla. Paista 200- asteisessa uunissa uunin alaosassa 20 minuuttia. Leikkaa 15 patukaksi (à 65–75 g), käännä ne ja jatka paistamista 150 asteessa vielä 20 minuuttia.

Käyttö

Patukat on suunniteltu täyttämään elimistön tarpeet rankan lihastreenin tai kestävyysharjoittelun jälkeen. Patukat sisältävät elimistön palautumiseen tarvitsemia ravintoaineita. Nauti patukka puolen tunnin sisällä treenin päättymisestä.

Vaikutus

Proteiini auttaa elimistöä korjaamaan lihaksiin treenissä syntyviä vaurioita. Hiilihydraatti täyttää energiavarastot ja tehostaa proteiinien imeytymistä. Flavonoidit taas hillitsevät lihasten arkuutta aiheuttavaa tulehdusreaktiota.

Ehkä sinua kiinnostaa...