Pähkinälevite hedelmille

Hermojen lepuutukseen herkkua hedelmän päälle.

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Pähkinälevite (15 annosta)

Ainekset
200 g hasselpähkinöitä
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl steviaa
2 rkl agavesiirappia
½ dl oliiviöljyä
1 dl vettä
½ tl vaniljajauhetta


Levitteen kanssa
1 hedelmä (tai 2 puolikasta) lohkoina per annos


Valmistus

  • Paahda hasselpähkinöitä 175 asteisesssa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  • Jauha pähkinät ja muut levitteen ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa – vähintään 2 minuuttia.

  • Levitä 1 rkl levitettä 1 hedelmän viipaleille ja syö nautiskellen.


Mihin vaikutus perustuu?

Sekä kaakaossa että hasselpähkinöissä on magnesiumia, joka rauhoittaa ja rentouttaa hermostoa ja lihaksia. Kaakaossa on myös mielihyvää tuottavaa fenyylietyyliamiinia, joka auttaa torjumaan stressiä.

Ehkä sinua kiinnostaa...