Riisipaperikääröissä hedelmiä
© wichmann+bendtsen

Makeat hedelmäkääröt, limetti- ja mangokastiketta

Värikkäät ja herkulliset hedelmäkääröt ovat myös ilo silmälle!

maanantai 30. tammikuuta 2017 teksti Signe Leth

Makeat hedelmäkääröt, limetti- ja mangokastiketta

4 annosta

Limettikastike

½ dl maustamatonta skyriä

½ luomulimetin kuori ja mehu

½ rkl akaasiahunajaa

Mangokastike

½ mangoa

1 tl raastettua inkivääriä

1 rkl sitruunamehua

ripaus cayennenpippuria

Riisipaperikääröt

½ mangoa

1 appelsiini

1 omena

2 kiiviä

125 g karhunvatukoita

1-2 kourallista tuoreita yrttejä, esim. minttua ja sitruunamelissaa

8 riisipaperiarkkia

Makeiden hedelmäkääröjen valmistus

  • Sekoita limettikastikkeen ainekset huolellisesti. 
  • Sekoita mausteisen mangokastikkeen ainekset tasaiseksi seokseksi.
  • Huuhdo hedelmät ja yrtit ja paloittele ne mielesi mukaan.
  • Täytä paistinpannu tai muu laakea astia lämpimällä vedellä ja kostuta riisipaperia vedessä, kunnes se pehmenee. 
  • Levitä kostutettu riisipaperi leikkuu­laudalle ja täytä se hedelmillä ja yrteillä. 
  • Käännä itseäsi lähinnä oleva reuna varovasti täytteiden päälle. 
  • Käännä sitten myös muut reunat keskustaa kohti ja pyöritä paketti kiinteäksi pötköksi.
  • Pyöräytä loputkin riisipaperi-arkit kääröiksi. 
  • Leikkaa rullat keskeltä kahtia, ja tarjoile ne limetti- ja mango­kastikkeiden kera.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 201 kcal
Proteiinia: 4,5 g
Rasvaa: 1,4 g
Hiilihydraattia: 44,6 g
Kuitua: 4,5 g 

Ehkä sinua kiinnostaa...