Raparperisalsaa lastujen kera
© wichmann+bendtsen

Kotonatehty raparperisalsa

Tee itse herkullista raparperisalsaa, jonka mausteena on inkivääriä ja chiliä. Tarjoa itsetehtyjen kyssäkaalilastujen kera.

maanantai 23. toukokuuta 2016 teksti Michelle Kristensen

Raparperisalsa ja kyssäkaalilastut  

4 annosta

4 raparperinvartta
½ salaattisipulia
ripaus steviaa
1 tl agavesiirappia
1 tl hienonnettua inkivääriä
2 rkl hienonnettua korianteria
¼ chiliä
Lastut
1 suuri kyssäkaali
½ tl oliiviöljyä
1/5 tl suolaa

Raparperisalsan ja kyssäkaalilastujen valmistus

  • Kuori kyssäkaali ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista 100 asteessa 1−2 tuntia.
  • Kokeile lastuja säännöllisesti. Niiden tulee olla vaaleanruskeita ja rapeita.
  • Hienonna raparperit ja sipuli ja sekoita muut salsan ainekset niiden joukkoon.
  • Nauti lastut salsan kanssa.

 

Yhden annoksen ravintosisältö

Energiaa: 53 kcal
Proteiinia: 1,75 g
Rasvaa: 0,97 g
Hiilihydraatteja: 12 g
Kuitua: 5,25 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...