Juoksijan välipala

Helposti sulava välipalapatukka sopii erityisesti juoksijan tarpeisiin.

torstai 7. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Ainekset (n. 30 patukkaa)

50 pekaanipähkinää
150 g kuivattuja viikunoita
125 g kuivattuja aprikooseja
80 g spelttihiutaleita
40 g kookoshiutaleita
50 g kurpitsansiemeniä
80 g (pieniä) kaurahiutaleita
3 tl ruusunmarjajauhetta
3 tl raastettua inkiväärinjuurta
60 g kuivattuja karpaloita
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä


Neste

1,5 dl kiinteää hunajaa
1 dl maapähkinävoita (sileää, creamy-tyyppistä)
0,5 dl kiehuvaa vettä


Valmistus


Rouhi pähkinät ja hienonna viikunat ja aprikoosit. Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Kuumenna hunaja ja maapähkinävoi, lisää joukkoon kiehuva vesi ja kuumenna seos kiehuvaksi. Vatkaa hetki.

Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Vuoraa 34 x 20 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos vuokaan. Paista seosta 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Leikkaa 30 patukaksi ja käännä ne. Jatka paistamista 150 asteessa 20 minuuttia.

Käyttö

15–30 minuuttia ennen lenkille lähtemistä nautittuna patukka antaa sopivasti energiaa. Patukan voi ottaa
myös mukaan ja nauttia lenkin aikana. Se ei tunnu painolta mahassa, vaan sulaa helposti ja nopeasti.

Vaikutus

Juoksijalle räätälöity patukka sisältää laadukkaita hiilihydraatteja, joista elimistö saa polttoainetta. Mukana on myös proteiineja ja rasvaa, jotka tasoittavat energian imeytymistä vereen. Näin verensokeri pysyy tasaisena koko lenkin ajan. Lisäksi proteiini edistää keskittymistä.

Vinkki

Patukat ovat pieniä, joten niitä on helppo annostella saadakseen sopivasti ravintoaineita. Lyhyeen treeniin riittää yksi patukka, kun taas pitkälle lenkille kannattaa ottaa mukaan pari kolme.

Ehkä sinua kiinnostaa...