Leikkuulaudalla leipää, jolla avokado-bruschettaa
© Skovdal Nordic

Bruschetta grillatusta avokadosta ja kevätsipulista

Ihanat bruschetat maistuvat kesän grilliruokien alkupaloina.

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017 teksti Gitte Rasmussen

Bruschetta grillatusta avokadosta ja kevätsipulista

2 annosta 

200 g täysjyväleipää (4 viipaletta)

2 kypsää avokadoa

sitruunamehua

2–4 kevätsipulia

merisuolaa

mustapippuria myllystä

Päälle:

2 tl paahdettuja kurpitsansiemeniä

(vesi)krassia

Valmistus

  • Grillaa leipäviipaleet molemmin puolin ja aseta kahdelle lautaselle.
  • Puolita avokadot, poista kivet ja leikkaa kumpikin puolikas kolmeksi lohkoksi. Grillaa avokadolohkot nopeasti molemmin puolin ja ripottele niiden pinnalle sitruunamehua.
  • Puhdista kevätsipulit ja halkaise ne pitkittäin. Grillaa leikkuupinnoilta.
  • Annostele avokado ja kevätsipulit leiville. Ripottele pinnalle suolaa, kurpitsansiemeniä ja krassia ja rouhi hiukan mustapippuria. Tarjoile heti. 

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 426 kcal
Proteiinia: 4,7 g
Rasvaa: 7,1 g
Hiilihydraattia: 24,6 g
Kuitua: 5,7 g


Ehkä sinua kiinnostaa...