Osta maustamattomia pähkinöitä ja paahda ne itse paistinpannussa. Voit itse päättää, kuinka paljon ripottelet suolaa pähkinöiden joukkoon. Jos ostat valmiiksi suolattuja maapähkinöitä, saat niistä enimmän suolan pois ravistelemalla niitä lävikössä.

Indonesialainen salaatti

45 minuutissa valmistat inkiväärikastikkeella ryyditetyn kaali-maapähkinä-riisisalaatin. Ja energiaa vain 250 kcal per annos!

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 annos


Ainekset

1 tl hienoksi raastettua inkivääriä
20 g suolattomia maapähkinöitä
200 g kiinankaalia, valkokaalia tai savoijinkaalia
1 tl maapähkinälevitettä
2 tl soijakastiketta
2 tl sitruunamehua
1 tl akasiahunajaa tai agavesiirappia
1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
merisuolaa


[bodylink]

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla ja mausta ne miedosti suolalla.
  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Sekoita maapähkinälevite, inkivääri, soijakastike, sitruunamehu, hunaja ja öljy tasaiseksi kastikkeeksi.
  • Sekoita kaali, riisi, pähkinät ja kastike keskenään.

Ehkä sinua kiinnostaa...