Smoothieta ja hedelmiä kulhossa
© wichmann+bendtsen

Eksoottinen aamusmoothie ja trooppinen granola

Herkullinen aamusmoothie antaa aurinkoista virtaa päivään!

maanantai 24. heinäkuuta 2017 teksti Signe Leth

Eksoottinen aamusmoothie: ananasta, mansikoita ja mangoa

1 annos

1½ dl pakastettuja ananaspaloja
1½ dl pakastemansikoita
1 kypsä banaani
n. 1 dl mantelijuomaa

Päälle:
25 g mangoa pieninä paloina
2 suurta mansikkaa 4 osaan lohkottuna
2 viipaletta verigreippiä
½ passionhedelmää
½ viikunaa halkaistuna
¼ luomusitruunan kuori raastettuna
2 rkl trooppista granolaa, ohje alla
hiukan gojimarjoja

Smoothien valmistus

  • Sekoita aineksia tehosekoittimessa kunnes koostumus on halutunlainen. Seos saa olla hiukan tavallista smoothieta paksumpaa.
  • Kaada smoothie kulhoon ja lisää päällykset.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 403 kcal
Proteiinia 7,1 g
Rasvaa 9,1 g
Hiilihydraattia 78,1 g
Kuitua 10,5 g

Trooppinen granola: ananasta ja kookosta

Hillopurkillinen, noin 500 ml

3 dl kaurahiutaleita
1 dl rouhittuja manteleita
1 dl auringonkukansiemeniä
150 g hyvin kypsää ananasta 
(pari tippaa steviaa)
1/3 tl vaniljajauhetta
1 rkl sulatettua kookosöljyä
1 rkl chiansiemeniä
1 rkl hampunsiemeniä
1 dl kookoslastuja

Granolan valmistus

  • Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
  • Sekoita kaurahiutaleet, mantelit ja auringonkukansiemenet kulhossa, ja nosta kulho sivuun.
  • Sekoita ananas, stevia, kookosöljy ja vaniljajauhe, ja kaada seos kulhoon kuivien aineiden päälle. Sekoita kaikki yhteen.
  • Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja laita 180-asteiseen uuniin 25-30 minuutiksi. Sekoittele 5 minuutin välein. Granola on valmista, kun se on kullanruskeaa.
  • Anna granolan jäähtyä ja säilytä viileässä tiiviissä lasipurkissa. Granola säilyy noin viikon.

Ravintosisältö/100 g

Energiaa 342 kcal
Proteiinia 9,7 g
Rasvaa 23 g
Hiilihydraattia 28,8 g
Kuitua 7,4 g

Ehkä sinua kiinnostaa...