Vihreää thaikeittoa
© wichmann+bendtsen

Vihreä karri-kookoskeitto ja kalarullat

Terveellinen ja supermaukas thaikeitto lämmittää koleuden keskellä.

maanantai 13. marraskuuta 2017 teksti Augusta Sørensen

Vihreä karri-kookoskeitto ja kalarullat

2 annosta

vaaleaa kalafileetä 4 rullaan
1 rkl kurkumaa
1 rkl vihreää karritahnaa
1 tölkki kookosmaitoa
2 dl vettä
½ parsakaalia
2 kourallista tuoretta pinaattia
1 kourallinen korianterinlehtiä
2 limetinlehteä tai limetin kuorta suikaleina
1 limetin mehu
suolaa
pippuria myllystä
4 suikaletta punaista chiliä
seesaminsiemeniä

Karri-kookoskeiton ja kalarullien valmistus

  • Leikkaa tarvittaessa kalafileet pienemmiksi suikaleiksi neljää rullaa varten, ripottele kurkuma fileille ja rullaa ne.
  • Paista fileitä uunissa 180 asteessa 6 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kypsyä jälkilämmössä vielä 4 minuuttia.
  • Lisää karritahna, kookosmaito ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää parsakaali ja anna kiehua 6 minuuttia.
  • Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää pinaatinlehdet, korianteri ja limetinlehdet tai muutama limetinkuorisuikale. Sekoita tasai­seksi ja mausta maun mukaan limetti­mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Kaada keitto tarjoiluastioihin ja lisää kaksi kalarullaa kumpaankin annokseen, koristele limetin­lehdillä tai kuorisuikaleilla, chili­suikaleilla ja seesaminsiemenillä.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 473 kcal
Proteiinia 36,9 g
Rasvaa 26,3 g
Hiilihydraattia 25,8 g
Kuitua 5,7 g

Ehkä sinua kiinnostaa...