Kalaa ja herneitä lautasella
© wichmann+bendtsen

Uunikuhaa ja kolmenlaisia herneitä

Terveellinen ja herkullinen päivällinen 15 minuutissa

keskiviikko 23. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen, Michelle Kristensen & Helle B. Carlsen

Uunikuhaa ja kolmenlaisia herneitä

2 annosta

2 palaa kuhafilettä, à 150 g
200 g herneitä
100 g pulleita herneenpalkoja
100 g litteitä herneenpalkoja
2 rkl rapsiöljyä + tilkka herneiden keitinveteen
merisuolaa
kourallinen minttua
2 rkl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
pippuria myllystä


Lisäksi

500 g varhaisperunoita 

Kiireessä

Käytä pakasteherneitä, niin aikaa ei kulu herneiden silpimiseen. 

Valmistus

  • Kypsennä kuhapaloja uunivuoassa 200 asteessa 10–12 minuuttia.
  • Pane herneet, tilkka rypsiöljyä ja ripaus suolaa kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä, kiehauta ja kaada vesi pois.
  • Hienonna morttelissa tai jauha sauvasekoittimella minttu, rapsiöljy, agavesiirappi ja valkoviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Mausta kalapalat kevyesti suolalla ja pippurilla ja nosta lautasille. Annostele herneet viereen ja kaada kastike päälle. Tarjoa lisänä keitettyjä varhaisperunoita. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 584 kcal
Proteiinia 42,3 g
Rasvaa 14,8 g
Hiilihydraattia 76 g
Kuitua 12,1 g

Ehkä sinua kiinnostaa...