Tonnikalaburgeri lautasella

Tonnikala-sipuliburgeri

Hampurilaisen ei aina tarvitse koostua jauhelihapihvistä ja salaatista. Kokeile herkullista tonnikalaburgeria, johon makua tuovat sipuli ja inkivääri.

maanantai 29. toukokuuta 2017 teksti Anne Larsen & Michelle Kristensen

Tonnikala-sipuliburgeri

2 annosta

2 tonnikalapihviä à 100 g
½ tl wasabijauhetta tai 1 tl raastettua piparjuurta
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl dijoninsinappia
2 valkosipulinkynttä
2 tl rapsiöljyä
merisuolaa
valkopippuria myllystä
2 salottisipulia
4 tl neitsytoliiviöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
200 g parsakaalin kukintoja
rapsiöljyä
2 täysjyvähampurilaissämpylää
2 rkl majoneesia
100 g rucolaa

Valmistus

  • Leikkaa tai jauha tonnikala hienoksi.
  • Sekoita joukkoon wasabijauhe, inkivääri, sinappi, murskattu valkosipuli, rapsiöljy, suolaa ja valkopippuria.
  • Muotoile kaksi pihviä.
  • Viipaloi salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota oliiviöljyssä, lisää etikka ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Keitä parsakaalin kukintoja 1-2 minuuttia miedosti suolatussa vedessä, jossa on tilkka rapsiöljyä.
  • Pyyhkäise pihvien pintaan oliiviöljyä ja paista kuumalla pannulla yhteensä 6-8 minuuttia.
  • Halkaise sämpylät, voitele majoneesilla ja laita väliin rucolaa, pihvi ja sipulia. 
  • Tarjoa lisänä parsakaalia.
  • Voit valmistaa pihvin myös esimerkiksi nyhtökaurasta tai härkiksestä. Energiasisältö muuttuu silloin käytetyn proteiinilähteen mukaan.

Vinkki!

Tee tonnikalapihvit etukäteen.

Peitä paistovalmiit pihvit tuorekelmulla ja pane ne jääkaappiin odottamaan.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 551 kcal
Proteiinia 38,5 g
Rasvaa 27,6 g
Hiilihydraattia 42,3 g
Kuitua 9,4 g

Ehkä sinua kiinnostaa...