© wichmann+bendtsen

Tonnikala-kapris-oliivipasta

Maukas pasta-ateria valmistuu alle puolessa tunnissa ja vie takuulla kielen mennessään.

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017 teksti Anne Larsen

Tonnikala-kapris-oliivipasta

2 hengelle

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 tl neitsytoliiviöljyä
½ tl chilihiutaleita
200 g vihreää paprikaa ­kuutioina
1 tlk tomaattimurskaa
120 g täysjyvä-pennepastaa
200 g tonnikalaa valutettuna
50 g mustia oliiveja
2 rkl kapriksia
merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl rapsiöljyä
lehtipersiljaa

Tonnikala-kapris-oliivipastan valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipulin­kynnet ja kuullota oliiviöljyssä. 
  • Lisää chili ja paprikakuutiot.
  • Lisää ½ dl vettä ja tomaatti­murska ja anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia. 
  • Keitä pasta.
  • Lisää tonnikala, oliivit ja ­kaprikset kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Muista maustaessasi, että kapriksissa on myös suolaa!
  • Sekoita pasta ja rapsiöljy ­kastikkeeseen. 
  • Annostele ja ­koristele annokset lehtipersiljalla*.

*Käytä myös persiljanvarret

Lehtipersiljan varret sopivat keittojen tai perunoiden keitinveden maustamiseen.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 527 kcal
Proteiinia 37,4 g
Rasvaa 14,5 g
Hiilihydraattia 68,4 g
Kuitua 3,5 g

Ehkä sinua kiinnostaa...