Toskanalainen mustakaalikeitto, minestra di cavolo nero

Toskanalainen mustakaalikeitto, minestra di cavolo nero

Lämmittävä italialaistyyppinen keitto cavolo nero -mustakaalista ja valkopavuista.

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Toskanalainen mustakaalikeitto

2 annosta

100 g kuivattuja valkopapuja
300 g mustakaalia/lehtikaalia/savoijinkaalia eli kurttukaalia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
½ tl chilijauhetta tai -hiutaleita
1 prk tomaattimurskaa
Merisuolaa ja mustapippuria
Pinnalle: Parmesaaniraastetta


Valmistus

  • Huuhdo pavut ja pane ne likomaaan yön yli.
  • Huuhdo huolellisesti, ja keitä kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä (35 min).
  • Huuhdo kaali huolellisesti, ja leikkaa pois noin 5 cm juuresta. Poista sitten lehtiruodit ja leikkaa kaali neliön muotoisiksi, pieniksi suupaloiksi.
  • Viipaloi valkosipulinkynsi ohuenohuiksi siivuiksi. Paista ne kullanvärisiksi oliiviöljyssä kattilassa. Lisää chili ja sekoita hyvin.
  • Lisää kaali ja ripaus suolaa, ja sekoittele noin minuutin ajan.
  • Sekoita joukkoon tomaattimurska, ja täytä tomaattipurkki kahdesti vedellä ja lisää vesi kattilaan. Keitä hiljaisella tulella 10 min.
  • Lisää pavut ja anna kiehua vielä 5 min.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Pyöräytä keittoa sauvasekoittimella. Keitto saa jäädä karkeaksi, sitä ei tarvitse hienontaa aivan sileäksi.
  • Annostele keitto tarjolle ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.


VINKKI
Kannattaa liottaa ja keittää kerralla suurempi erä papuja ja pakastaa ne annospusseissa.
100 grammasta kuivattuja papuja tulee 200 g kypsennettyjä papuja.

Ehkä sinua kiinnostaa...