Lautasellinen salaattia
© wichmann+bendtsen

Terveellinen salaatti broilerista ja mansikoista

Tässä raikkaassa broilerisalaatissa maistuu kesä

tiistai 22. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen & Michelle Kristensen

Broileri-mansikkasalaatti

2 annosta

150 g mansikoita
2 rkl pinjansiemeniä
300 g broilerin rintafilettä
2 tl neitsytoliiviöljyä
2 tl voita
merisuolaa
pippuria myllystä
200 g vihreitä papuja
rapsiöljyä
100 g sydänsalaattia
kourallinen basilikaa


Kastike
½ dl rapsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl akaasiahunajaa
½ tl dijoninsinappia


Lisäksi
2 paahdettua ruislei­päviipaletta

Valmistus

  • Poista mansikoista kannat ja halkaise ne.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
  • Pilko broileri ja paista voi-oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.
  • Puhdista pavut ja keitä 2 minuuttia vedessä, johon olet lisännyt vähän suolaa ja rapsiöljyä. Kaada vesi pois, anna papujen jäähtyä ja halkaise ne.
  • Huuhtele salaatti ja jaa se, pavut, broileri, mansikat, basilika ja pinjansiemenet kahdelle lautaselle. Sekoita kastike ja kaada 2 rkl kastiketta molempien annosten päälle. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 518 kcal
Proteiinia 38,4 g
Rasvaa 25,1 g
Hiili­hydraattia 39,5 g
Kuitua 8,9 g

Ehkä sinua kiinnostaa...