Täytetyt spelttiohukaiset

Maukasta ja silti kevyttä.

tiistai 26. helmikuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

Ainekset

1 annos
Taikina

1 dl karkeita spelttijauhoja
1 dl vettä
¼ tl suolaa
½ munanvalkuaista


Täyte

100 g broilerin rintafileetä
½ tl curryjauhetta
suolaa ja pippuria
½ tl oliiviöljyä
100 g fenkolia
100 g porkkanaa
50 g avokadoa
2 pientä kirsikkatomaattia
¼ punaista paprikaa
3 - 4 pientä salaatinlehteä, mielellään sydänsalaattia
1 rkl maustamatonta jogurttia

Valmistus

Sekoita jauhot, vesi, suola ja valkuainen keskenään. Anna taikinan turvota 20 min. Paista 2–3 ohukaista pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa. Paloittele broilerin rintafilee. Mausta palat currylla, suolalla ja pippurilla. Paista paloja oliiviöljyssä 3–4 min. Suikaloi fenkoli ja porkkana perunankuorimaveitsellä. Leikkaa avokado kuutioiksi. Valele kuutioiden päälle viinietikkaa tai sitruunamehua, etteivät ne tummu. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja paprika kuutioiksi. Levitä salaatinlehdet ohukaisten päälle ja jaa täyteaineet salaatinlehdille. Valuta jogurtti joukkoon, kääri ohukaiset rullalle tai taita toinen laita täytteen päälle ja nauti.

Ehkä sinua kiinnostaa...