Yrteissä pyöritellyt pihvit ja valkopapusalaatti

Yrttileivitetyt pihvit ja valkopapusalaatti

Nuorta nautaa, yrttejä ja valkopapusalaattia.

maanantai 27. tammikuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

100 g valkoisia papuja (kuivapaino; vastaa 200 g liotettuna ja keitettynä)
1 ruukullinen basilikaa
1 ruukullinen sileälehtistä persiljaa
1 ruukullinen minttua
600 g punaisia ja/tai keltaisia kirsikkatomaatteja
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
4 rkl parmesaaniraastetta
4 (vasikan)pihviä à 150 g
4 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä, merisuolaa, mustapippuria


  • Huuhtele pavut ja liota niitä runsaassa vedessä 8 tuntia. Keitä papuja 35 minuuttia, jäähdytä. Silppua yrtit.
  • Puolita tomaatit. Sekoita pavut, tomaatit, viidesosa yrteistä, rypsiöljy, etikka, silputtu valkosipuli ja juustoraaste.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.


  • Hiero pihveihin öljyä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja paista hetki kuumassa pannussa molemmin puolin, hauduta miedommalla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen.

    Painamalla pintaa sormella tunnistat kypsyysasteen: Pehmeä pihvi on sisältä raaka, mediumkypsä tuntuu joustinpatjalta.


  • Anna pihvien vetäytyä hetki foliossa. Silppua sillä aikaa yrtit. Kierittele pihvit yrttisilpussa. Tarjoa papusalaatin kera.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee