Hunaja-appelsiinikoristeltu lakritsinen karitsanfilee

Yllätä uusilla ihanilla mauilla: lammasta, lakritsia ja appelsiinia.

maanantai 25. marraskuuta 2013

4 annosta
600 g karitsan ulkofileetä
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä


Lisukkeeksi

1 suippokaali tai 1/2 keräkaalia
1 salaattifenkoli
100 g pieniä pinaatinlehtiä
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
2 luomuappelsiinia
1 vaniljatanko
2 rkl hunajaa


Mausteseos

1 valkosipulin kynsi
1 salottisipuli
Pieni nippu minttua
1 luomusitruuna
10 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70–80 %)
1 rkl merisuolaa
Vastajauhettua mustapippuria
1 rkl (ruskeaa) sokeria
1 tl kuivattuja chilihiutaleita
1 rkl lakritsijuurijauhetta

  • Valmista ensin mausteseos. Murskaa valkosipuli ja silppua salottisipuli ja minttu. Raasta sitruunankuori ja suklaa. Sekoita joukkoon suola, sokeri, chili, lakritsi ja pippuria.
  • Kuivaa fileet ja hiero niihin mausteseosta. Paista fileitä ensin kuumassa pannussa pari minuuttia kummaltakin puolelta, ja kypsennä ne sitten keskikuumassa pannussa, yhteensä noin 6 minuuttia kummaltakin puolelta. Kääri fileet leivinpaperiin ja pyyhkeeseen.
  • Suikaloi kaali ja fenkoli raastinraudan viipalointiterällä tms. Huuhtele pinaatti. Kuullota kaalia ja fenkolia hetki öljyssä, mausta suolalla.
  • Kun kaali ja fenkoli ovat pehmenneet, lisää pinaatti ja suolaa ja pippuria.
  • Kuori appelsiineista oranssi kuori ja leikkaa se kapeiksi suikaleiksi. Hauduta suikaleita teflonpannussa hunajan, vaniljan siementen ja suolaripauksen kera.
  • Viipaloi liha tarjolle kaalilisukkeen kera ja koristele appelsiininkuorella.
  • Ateriaa voi halutessaan täydentää vielä puikulaperunoilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee