Ramenkulho
© wichmann+bendtsen

Ramenkeitto broilerin kera

Japanilaisen ramenkeiton valmistus on superhelppoa!

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017 teksti Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Broileri-ramenkeitto

4 annosta

2 broilerin rintafileetä

ekstraneitsytoliiviöljyä

terijakikastiketta

4 kananmunaa

1 l kanalientä

2 valkosipulinkynttä

inkivääriä (parin sentin pala)

16 vihreää papua

merisuolaa

kylmäpuristettua rypsi- tai rapsiöljyä

50 g (tattari)nuudeleita

2 lehtimangoldin tai paksoin (pinaattikiinankaalin) lehteä

kourallinen babypinaattia

pieni kourallinen korianteria

pieni kourallinen thaibasilikaa

Valmistus

  • Voitele rintafileet öljyllä ja ruskista molemmilta puolilta. 
  • Pienennä lämpöä ja kypsennä 5–6 minuuttia kummaltakin puolelta. 
  • Ripottele lopussa fileiden päälle terijakia, joka karamellisoituu lihan pintaan. 
  • Anna fileiden vetäytyä hetki. 
  • Viipaloi fileet ennen tarjoilua.
  • Keitä kananmunia seitsemän minuuttia. 
  • Valmista kanaliemi. 
  • Kuori valkosipuli ja inkivääri, hienonna ja lisää keittoon.
  • Huuhtele pavut ja keitä kolme minuuttia. 
  • Lisää keitinveteen ripaus suolaa ja rypsiöljyä. 
  • Valuta ja halkaise pavut pituussuunnassa.
  • Keitä nuudelit. 
  • Huuhtele lehtimangoldi, pinaatti ja yrtit. 
  • Lisää lehtimangoldi ja pinaatti keittoon.
  • Mausta keitto ja jaa se kulhoihin. 
  • Lisää pavut, nuudelit, broileri, kananmunat ja yrtit.

Ihastuitko aasialaisiin makuihin? Kokeile myös misokeittoa sienten kera.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 348 kcal
Proteiinia 25,8 g
Rasvaa 16,8 g
Hiilihydraattia 25,9 g
Kuitua 4,9 g

Ehkä sinua kiinnostaa...