Punajuuri-piparjuurikeittoa kulhossa

Punajuuri-piparjuurikeitto

Samettisen pehmeä keitto lämmittää talvipäivänä.

tiistai 31. tammikuuta 2017

Punajuuri-piparjuurikeitto

2 annosta

600 g kuorittua punajuurta

2 tl neitsytoliiviöljyä

1,2 l kasvislientä

1 oksa timjamia

10 cm pala piparjuurta

merisuolaa

pippuria myllystä

2 tl kylmäpuristettua rypsi- tai rapsiöljyä

Päälle

6 rkl skyriä tai rahkaa

2 tl rypsi- tai rapsiöljyä

1 ruukku ruohosipulia

Lisäksi

2 viipaletta kokojyväväleipää 

Punajuuri-piparjuurikeiton valmistus

  • Kuutioi punajuuri ja freesaa oliiviöljyssä minuutin ajan. 
  • Lisää kasvisliemi ja timjamin­oksa. 
  • Anna kiehua hiljalleen 15 ­minuuttia. 
  • Poista timjaminoksa.
  • Lisää keittoon kuorittu, hienoksi raastettu piparjuuri, ripaus suolaa, pippuria ja rypsiöljy. 
  • Soseuta keitto ja tarkista maku.
  • Jaa keitto lämmitetyille lautasille. 
  • Sekoita rypsiöljy skyrin tai rahkan joukkoon. 
  • Viimeistele annokset skyrillä tai rahkalla ja ruohosipulisilpulla.  

Ravintosisältö/annos

Energiaa 479 kcal
Proteiinia 17 g
Rasvaa: 15,9 g
Hiilihydraattia 73,9 g
Kuitua 13,8 g

Ehkä sinua kiinnostaa...