Porkkanakeittoa ja lihapullia syvällä lautasella
© wichmann+bendtsen

Porkkana-linssikeittoa ja lihapullia

Helppo ja terveellinen ateria puolessa tunnissa!

tiistai 22. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen & Michelle Kristensen

Porkkana-linssikeittoa ja lihapullia 

2 annosta

100 g punaisia linssejä
150 g paistijauhelihaa, jossa enintään 10 % rasvaa
4 tl hienonnettua sipulia
merisuolaa
pippuria myllystä
2 puristettua valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua sipulia
2 tl neitsytoliiviöljyä
300 g porkkanaa kuutioina
2 tl raastettua inkivääriä
8 dl kasvislientä
4 rkl tomaattipyreetä
4 tl rapsiöljyä
1 sitruuna
2 kourallista vesikrassia


Lisäksi

2 viipaletta täysjyväleipää

Valmistus

  • Keitä 50 grammaa linssejä puolet pakkauksessa annetusta keittoajasta. Sekoita linssit, jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Pyöritä pieniä lihapullia kiehuvaan veteen. Kypsennä 10 minuuttia juuri ja juuri kiehuvassa vedessä
  • Kuullota sipuli ja valkosipuli oliivi­öljyssä kattilassa. Lisää porkkanakuutiot ja sekoita hyvin.
  • Huuhtele toiset 50 g linssejä ja lisää ne kattilaan yhdessä inkiväärin kanssa. Sekoita hyvin. Kaada päälle kasvisliemi ja tomaattipyree ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
  • Jauha keitto niin, että siinä on vielä suutuntumaa jäljellä, lisää rapsiöljy ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jaa keitto lautasille, lisää lihapullat ja vesikrassi. Tarjoa keiton kanssa viipale täysjyväleipää. 

Lihapullia varastoon

Tee iso annos lihapullia, pakasta osa ja tarjoa myöhemmin pastan ja hyvän tomaattikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 645 kcal
Proteiinia 38,1 g
Rasvaa 20,4 g
Hiilihydraattia 83,4 g
Kuitua 12,4 g

Ehkä sinua kiinnostaa...