Erivärisiä porkkanaviipaleita lautasella
© wichmann+bendtsen

Porkkana-fetasalaatti

Kasvisruuan ei tarvitse olla tylsää tai hankalaa valmistaa. Kokeile värikästä porkkanasalaattia papujen kera. Aterian valmistus vie vain vartin!

tiistai 22. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen & Michelle Kristensen

Porkkana-fetasalaatti

2 annosta

400 g porkkanoita, mieluiten eri värisiä
kourallinen minttua
2 rkl rapsiöljyä
2 rkl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
merisuolaa
pippuria myllystä
erilaisia salaatteja, esimerkiksi puna- ja friseesalaattia ja rucolaa
50 g valkoisia papuja
50 g fetajuustoa

Valmistus

  • Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.
  • Surauta mintunlehdet, öljy, agavesiirappi ja valkoviinietikka kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kokoa annokset erilaisista salaateista, porkkanaviipaleista, pavuista ja fetasta. Kaada päälle minttukastiketta. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 375 kcal
Proteiinia 11,8 g
Rasvaa 18,3 g
Hiilihydraattia 46,4 g
Kuitua 0,4 g

Ehkä sinua kiinnostaa...