Broileri-punajuuri-kvinoasalaatti

Ruokaisa salaatti syntyy helposti puolessa tunnissa.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Kun punajuuren satokausi on jo kaukana takana, ne kannattaa kypsentää kuorineen etukäteen ja kuoria vasta keitettynä tai ostaa kypsennettynä vakuumissa. Voit myös kokeilla käyttää raastettua etikkapunajuurta ja jättää sitruunan vähemmälle.

Ohje

2 annosta

150 g broilerinrintaa paloiteltuna
2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 tl voita
Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
½ tl chilihiutaleita murskattuna
1 sitruuna
200 g vihreitä papuja
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
100 g keitettyjä tai uunissa kypsennettyjä punajuuria
100 g erilaisia pieniä salaatinlehtiä
40 g keitettyä kvinoaa (raakapaino 20 g)
2 tl dijon-vinegrettiä - ohje sivun lopussa (ranskalaista salaatinkatiketta)
4 rkl maustamatonta skyriä tai rahkaa


Ohje

  • Kuori ja raasta uuden sadon punajuuret. (Tai kuori ja kuutioi keitetyt punajuuret.)
  • Paista broilerinpala voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Nosta broilerinpalat talouspaperin päälle jäähtymään.
  • Valele broilerinpalat reilusti sitruunamehulla juuri ennen kuin kokoat salaatin.
  • Poista pavuista kannat ja ruodit ja keitä niitä 3 minuuttia miedosti suolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty tilkka rypsiöljyä. Valuta pavut ja pane ne jääkylmään veteen, niin väri säilyy kauniina. Valuta siivilässä.
  • Huuhdo salaatinlehdet ja linkoa ne kuiviksi.
  • Sekoita dijon-vinegretti (ohje sivun lopussa) ja skyr tai maitorahka suuressa kulhossa keskenään.
  • Sekoita broileri, pavut, punajuuret, salaatti ja kvinoa kastikkeen joukkoon.


Dijon-vinegretti

  • 0,5 dl valkoviinietikkaa, 1 rkl dijoninsinappia, 2 dl ekstra neitsytoliiviöljyä, Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria.
  • Vispaa etikka ja sinappi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ehkä sinua kiinnostaa...