Pastasalaattia ja papuja kulhossa
© wichmann+bendtsen

Pastaa, uusia perunoita, papuja ja pestoa

Terveellinen ja ravitseva päivällinen alle puolessa tunnissa

keskiviikko 23. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen, Michelle Kristensen & Helle B. Carlsen

Pastaa, uusia perunoita, papuja ja pestoa

2 annosta

60 g täysjyväpastaa
200 g varhaisperunoita
200 g vihreitä papuja
merisuolaa
100 g valkoisia tölkkipapuja
2 rkl rapsiöljyä papujen keitinveteen


Pesto

3 rkl pinjansiemeniä
1 dl neitsytoliiviöljyä
nippu lehtipersiljaa
3 rkl parmesaaniraastetta
pippuria myllystä

Valmistus

  • Keitä pasta ja perunat omissa kattiloissaan miedossa suola­vedessä al dente, eli niin, että niihin jää vielä puruvaraa. Lisää valkoiset pavut viimeiseksi minuutiksi pastan keitinveteen kuumenemaan. Pane vihreät pavut kattilaan, pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa. Lisää kiehuva vesi ja keitä 1 minuutti.
  • Paahda pinjansiemenet pannulla.
  • Jauha pinjansiemenet, persilja ja parmesaani ja sekoita oliiviöljyn kanssa pestoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Annostele pasta, perunat ja pavut syville lautasille. Sekoita annoksiin ruokalusikallinen pestoa. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 562 kcal
Proteiinia 33,1 g
Rasvaa 23,8 g
Hiilihydraattia 59,9 g
Kuitua 11 g

Ehkä sinua kiinnostaa...