Pasta-ankka-paprikasalaatti

sunnuntai 2. tammikuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

2 punaista paprikaa
2 keltaista paprikaa
1 rkl oliiviöljyä
2 ankan rintafileetä
merisuolaa
300 g täysjyväpastaa
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijoninsinappia
½ tl ruokosokeria
½ tl merisuolaa
mustapippuria
2 rkl persiljaa
50 g hasselpähkinöitä


Valmistus

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista niistä kanta sekä siemenet. Paista paprikanpuolikkaita 225-asteisessa uunissa 15 min. Pane paprikanpuolikkaat muovipussiin ja anna niiden jäähtyä. Poista paprikanpuolikkaista kuori ja paloittele malto. Sekoita oliiviöljy paprikanpalojen joukkoon. Poista ankan rintafileistä rasva. Keitä rintafileitä suolalla maustetussa vedessä tunnin ajan. Paloittele kypsä liha. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään oliiviöljy, valkoviinietikka, dijoninsinappi, ruokosokeri ja persilja. Mausta kastike suolalla sekä pippurilla ja sekoita se keitetyn pastan joukkoon. Paahda hasselpähkinät kuivassa pannussa ja hiero niistä kuori irti. Sekoita ankan- ja paprikanpalat sekä hasselpähkinät pastan joukkoon.

Terveellisyys
Ruuassa on erittäin paljon immuunivastetta vahvistavia antioksidantteja: C-vitamiinia, karoteeneja ja flavonoideja. Lisäksi ruuassa on paljon rautaa, joka on tärkeää veren tuotannossa.

Ehkä sinua kiinnostaa...