Kulhollinen keittoa ja lisukkeita
© wichmann+bendtsen

Parsakaalikeittoa, kanaa ja parmesaania

Lämmittele terveellisellä parmesaanikeitolla ja lisää joukkoon broileria, parmesaania ja vesikrassia.

torstai 24. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen

Parsakaalikeittoa, kanaa ja parmesaania

2 annosta

2 broilerin rintafilettä
merisuolaa
600 g parsakaalia
4 tl kylmäpuristettua rapsiöljyä
1,2 l kasvislientä

6 rkl parmesaaniraastetta
½ kurkkua
pippuria myllystä
1 ruukku tai rasia vesikrassia


Lisäksi

3 viipaletta paahdettua ruisleipää

Valmistus

  • Keitä broilerinfileitä miedosti suolatussa vedessä 20 minuuttia. Nosta kattilasta ja anna jäähtyä.
  • Paloittele parsakaali isoiksi paloiksi kattilaan. Lisää ½ tl suolaa ja 2 tl rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuva kasvisliemi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  • Levitä parmesaaniraaste leivin­paperin päälle uunipellille kahdeksi suorakaiteeksi. Paista 200 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa kullankeltaisen värin.
  • Suikaloi kurkku juustohöylällä.
  • Sekoita parsakaalit, kasvisliemi ja 2 tl öljyä tehosekoittimella sileäksi keitoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tee annokset keitosta, viipaloidusta broilerista, kurkusta ja krassista. Koristele parmesaanilastuilla. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 598 kcal
Proteiinia 61,4 g
Rasvaa 17,7 g
Hiili­hydraattia 56,7 g
Kuitua 6,5 g

Ehkä sinua kiinnostaa...