Lue myös

Parsakaali

Lautasellinen parsakaali-pekoni-fetasalaattia
© wichmann+bendtsen

Parsakaali-pekoni-fetasalaatti

Parsakaali sisältää niin paljon C-vitamiinia, että jo noin 50 grammaa parsakaalia täyttää päivittäisen saantisuosituksen. Jos siis tarvitset sekä C-vitamiinia että helppoa ja nopeaa päivällisreseptiä, niin ratkaisu on tämä 20 minuutissa valmistuva herkullinen salaatti.

torstai 24. elokuuta 2017 teksti Anne Larsen

Parsakaali-pekoni-fetasalaatti

2 annosta

500 g parsakaalin kukintoja
merisuolaa
kylmäpuristettua rapsiöljyä
100 g kalkkunapekonia suikaleina
2 dl neitsytoliiviöljyä tai kylmäpuristettua rapsiöljyä
¼ dl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
pippuria myllystä
1 iso punasipuli hienonnettuna
4 rkl rusinoita
50 g fetajuustoa


Lisäksi

1 viipale paahdettua ruisleipää

Valmistus

  • Irrota parsakaalin kukinnot kulhoon. Lisää 1 tl suolaa ja 2 tl rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna kypsyä 5 minuuttia.
  • Kaada vesi pois, valuta ja jäähdytä.
  • Paista pekoni kullanruskeaksi, valuta liika rasva pois ja anna jäähtyä talouspaperin päällä.
  • Sekoita kastike oliiviöljystä, valkoviinietikasta, suolasta ja pippurista.
  • Tee annokset parsakaalista, pekonista, sipulista, rusinoista ja ohuista fetasiivuista. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 615 kcal
Proteiinia 52,6 g
Rasvaa 23 g
Hiili­hydraattia 55,4 g
Kuitua 11,7 g

Ehkä sinua kiinnostaa...