Papumunakas
© wichmann+bendtsen

Papumunakas

Arjen tohinoissa ei tahdo aina riittää aikaa eikä energiaa ruoanlaittoon. Kiireisen kokin pelastus tulee tässä: helppo ja terveellinen ateria, joka valmistuu 20 minuutissa.

torstai 5. lokakuuta 2017 teksti Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Papumunakas

2 annosta

200 g vihreitä papuja
merisuolaa
kylmäpuristettua rapsiöljyä
2 tl neitsytoliiviöljyä
4 munaa
pippuria myllystä
herneenversoja
2 viipaletta ruisleipää

Valmistus

  • Pane pavut kattilaan. Lisää suolaa ja tilkka rapsiöljyä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja keitä papuja noin 1 minuutti. Valuta.
  • Nosta puolet pavuista munakaspannulle ja paista kevyesti oliiviöljyssä. Vispaa haarukalla 2 munaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamassa papujen päälle. Nostele munakkaan reunoja niin että hyytymätön munamassa valuu pannun pohjalle. Käännä munakas. Kääntäminen sujuu helpoiten kun valutat munakkaan kattilankannelle ja käännät sen kannen avulla toisin päin pannulle. Paista toinen puoli.
  • Paista toinen munakas. Jos sinulla on kaksi pannua, paista munakkaat yhtä aikaa.
  • Koristele munakkaat herneenversoilla ja nauti paahdetun ruisleivän kera. 

Ravintosisältö/annos (ilman leipää)

Energiaa 389 kcal
Proteiinia 19 g
Rasvaa 22,3 g
Hiilihydraattia 32,2 g
Kuitua 7,3 g

Ehkä sinua kiinnostaa...