Lautasella munakas
© wichmann+bendtsen

Paprikamunakas

Tämä helppo ja maukas munakas saa täytteekseen paprikaa – ja valmistuu vain 20 minuutissa.

torstai 19. huhtikuuta 2018 teksti Anne Larsen ja Helle Carlsen

Paprikamunakas

2 annosta

  • 4 munaa 
  • 2 punaista paprikaa 
  • 2 tl oliiviöljyä 
  • Merisuolaa 
  • Pippuria 
  • 35 g parmesaania 
  • 2 rakuunanoksaa 
  • 2 viipaletta ruisleipää

Paprikamunakkaan valmistus

  • Riko kananmunien rakenne haarukalla. 
  • Leikkaa paprikoista kanta ja kärki pois, poista siemenet ja leikkaa renkaiksi. Kuullota pehmeäksi oliiviöljyssä pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla, muista, että parmesaanissa on suolaa. 
  • Nosta sivuun puolet paprikoista ja kaada puolet munamassasta pannulle. Kypsennä kunnes massa hyytyy ja pohja on kauniin ruskea. Käännä ja kypsennä toinen puoli. Liu'uta munakas lautaselle ja pidä se lämpimässä sen aikaa, kun paistat toisen munakkaan. 
  • Raasta parmesaania munakkaiden päälle ja koristele annokset rakuunanoksilla. Tarjoa lisäksi ruisleipää.

Ravintosisältö/annos ilman leipää: 
Energiaa: 389 kcal
Proteiinia: 28,6 g
Rasvaa: 26,9 g
Hiilihydraattia: 10 g
Kuitua: 2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee