Vihanneskeittoa lautasella
© wichmann+bendtsen

Paprika-papu-kesäkurpitsakeitto

Papu ja paprika ne yhteen sopii! Kokeile herkullista kasviskeittoa, joka valmistuu puolessa tunnissa.

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017 teksti Anne Larsen

Paprika-papu-kesäkurpitsakeitto

2 hengelle

2 punaista paprikaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä viipaleina
6 tl neitsytoliiviöljyä
½ tl chilihiutaleita
1 tlk tomaattimurskaa
6 dl kasvislientä
½ luomusitruunaa
merisuolaa
mustapippuria myllystä
200 g kesäkurpitsaa viipaleina
140 g pintopapuja tölkistä
basilikaa
2 viipaletta täysjyväleipää

Paprika-papu-kesäkurpitsakeiton valmistus

  • Puolita paprikat, paahda 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja pane muovipussiin jäähtymään. ­
  • Kuori ja paloittele.
  • Hienonna sipuli ja kuullota se ja valkosipuli kattilan pohjalla öljyssä pehmeäksi. 
  • Lisää chili, tomaattimurska, paprika­kuutiot ja kasvisliemi. 
  • Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia, soseuta ja mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruuna-mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Puolita ja viipaloi kesäkurpitsa. 
  • Kuullota öljyssä kullankeltaiseksi. 
  • Valuta pavut ja lisää ne ja kurpitsaviipaleet keittoon.
  • Hakkaa basilika hyvin hienoksi, sekoita joukkoon hieman öljyä ja viimeistele annokset basilikaöljyllä. 
  • Tarjoa lisäksi täysjyväleipää.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 455 kcal
Proteiinia 16,1 g
Rasvaa 15,3 g
Hiilihydraattia 72,1 g
Kuitua 16,9 g

Ehkä sinua kiinnostaa...