Munakasta lautasella
© wichmann+bendtsen

Paprika-oliivimunakas

Kokeile meksikolaisen keittiön inspiroimaa herkullista munakasta, joka valmistuu vartissa.

tiistai 17. lokakuuta 2017 teksti Anne Larsen ja Bo Frederiksen

Paprika-oliivimunakas

2 annosta

1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
6 rkl persiljasilppua
15 kivellistä, mustaa oliivia
2 tl neitsytoliiviöljyä 
6 munaa
merisuolaa
pippuria myllystä
n. 10 g parmesaaniraastetta 

Valmistus

  • Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika.
  • Hienonna persilja ja valuta oliivit.
  • Paista sipuleita oliiviöljyssä minuutin ajan. Lisää paprika ja kuullota. Lisää persilja.
  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki haarukalla ja kaada munamassa pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista, kunnes munakas on hyytynyt ja pohja kauniin kullanruskea. Käännä munakas kannen avulla. Paista toinen puoli. Koristele oliiveilla ja parmesaaniraasteella. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 390 kcal
Proteiinia 25,8 g
Rasvaa 27,5 g
Hiilihydraattia 2,1 g
Kuitua 2,7 g

Ehkä sinua kiinnostaa...