Juuriselleripuuro tai selleritto

Uudenlainen lisuke tiikerirapujen ja uunitomaattien seuraksi.

perjantai 9. lokakuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Selleritto

2 annosta

½ juuriselleriä
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kasvisliemijauhetta
1½ dl haaleaa vettä
2 rkl parmesaaniraastetta
½ tl merisuolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
¼ luomusitruunan kuori

Pinnalle

200 g tiikerikatkarapuja
½ tl hienonnettua tuoretta chiliä
1 valkosipulinkynsi
1 tl öljyä
Ripaus merisuolaa
2 rkl tuoretta korianteria
10 kirsikkatomaattia


Valmistus

  • Halkaise tomaatit ja paista niitä 15 min 175-asteisessa uunissa.
  • Kuori ja raasta selleri karkeaksi raasteeksi. Kuori sipuli ja pilko se pieniksi kuutioiksi.
  • Kuumenna öljy suuressa padassa, ja kuullota selleriä ja sipulia 4 min samalla sekoitellen.
  • Sekoita liemijauhe veteen, ja kaada liemi selleri-sipuliseoksen päälle pataan. Lisää parmesaani, suola, pippuri ja raastettu/suikaloitu sitruunankuori.
  • Sekoittele minuutin ajan, ja anna hautua 5 min miedolla lämmöllä.
  • Sekoita tiikerikatkaravut, chili, valkosipuli, öljy ja suola. Paista pannulla 3-5 min ja lisää lopuksi hienonnettu korianteri.
  • Annostele selleritto, paistetut tomaatit ja tiikerikatkaravut ja nauti.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...