Lautanen parsakaalia ja perunamuusia
© wichmann+bendtsen

Paimenen paistos ja parsakaalia

Helppo arkiversio herkullisesta klassikkoruuasta.

torstai 5. tammikuuta 2017 teksti Anne Larsen, Martin Kreutzer

Paimenen paistos ja parsakaalia 

1 annos

½ sipulia
¼ chiliä
1 valkosipulinkynsi
1 tl oliiviöljyä
125 g jauhettua naudanlihaa
½ purkkia tomaattimurskaa
merisuolaa ja mustapippuria
1 iso jauhoinen peruna
1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä + pari tippaa parsakaalille
200 g parsakaalia 

Valmistusohje

  • Silppua sipuli ja chili ja murskaa valkosipuli. 
  • Yhdistä aineet ja paista seosta oliiviöljyssä minuutin ajan. 
  • Lisää liha ja jatka paistamista nelisen minuuttia välillä sekoittaen. 
  • Kaada joukkoon tomaattimurska ja jatka kypsennystä neljä minuuttia.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. 
  • Kuori ja kuutioi peruna kastikkeen kiehuessa. 
  • Keitä perunakuutioita 10 minuuttia. Kaada vesi kattilasta, lisää kuutioiden joukkoon rypsiöljyä ja suolaa ja soseuta. 
  • Kaada lihakastike vuokaan ja peitä se peruna soseella. 
  • Paista 180-asteisessa uunissa 16–20 minuuttia. 
  • Tällä välin pilko parsakaali kattilaan, lisää joukkoon vähän rypsiöljyä ja 1 tl suolaa. 
  • Kaada kattilaan kiehuvaa vettä, kiehauta ja nosta parsakaalit heti pois. 
  • Kokoa annos.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 582 kcal
Proteiinia: 46,6 g
Rasvaa: 13,3 g
Hiilihydraattia: 75,4 g
Kuitua: 13,2 g

Ehkä sinua kiinnostaa...