Kaali-hotdog
© Skovdal Nordic

Näin valmistat kaali-hotdogit

Kaali on superterveellistä ja sopii moneen ruokaan. Kokeile näitä maukkaita kesäkurpitsafalafeleilla täytettäviä kaalihodareita, jotka kruunataan täyteläisen säpäkällä chilikastikkeella.

maanantai 20. marraskuuta 2017 teksti Heidi Rasmussen

Kaali-hotdog, kesäkurpitsafalafeleja ja chilikastike

2 annosta

200 g keitettyjä kikherneitä (80 g kuivattuja) (tai säilykekikherneitä)
125 g raastettua kesäkurpitsaa
50 g höyrytettyä pinaattia
½ vihreää chiliä ilman siemeniä
½ tl juustokuminaa
1 pieni valkosipulinkynsi
50 g vehnäjauhoja
merisuolaa
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen


Chilikastike

½ hienonnettua vihreää chiliä ilman siemeniä
1 tl tahinia
¼ tl raastettua luomulimetin kuorta
2 tl limettimehua
1 dl kreikkalaista jogurttia, 2 %
merisuolaa
mustapippuria myllystä


Lisäksi

2-4 suippokaalin tai savoijinkaalin lehteä
pilkottuja sokeriherneitä
herneenversoja
Suippokaali
Suippokaali

Suippokaali on mainio kasvis, joka maistuu monessa ruuassa.

© Skovdal Nordic

Valmistus

  • Huuhdo keitetyt kikherneet kylmässä vedessä ja valuta ne. Lisää sekaan hienonnetut kesäkurpitsa, pinaatti ja chili ja jauha taikinaksi.
  • Lisää juustokumina, valkosipuli, jauhot, suola ja pippuri.
  • Tee taikinasta palloja ja paista ne öljyssä kullanruskeiksi. Nosta leivinpaperin päälle valumaan.
  • Valmista chilikastike sekoittamalla kastikeainekset yhteen.
  • Huuhdo kaalinlehdet, ja täytä ne falafeleilla, chilikastikkeella, sokeriherneillä ja herneenversoilla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 353 kcal
Proteiinia 15,8 g
Rasvaa 11,7 g
Hiilihydraattia 42,8 g
Kuitua 8 g

Ehkä sinua kiinnostaa...