Pieniä munakkaita lisukkeineen lautasella
© wichmann+bendtsen

Minimunakkaat ja lohta

Illallispöytää sulostuttamaan on helppo valmistaa pieniä munakkaita, jotka tarjotaan lohen ja parsakaalin kera. Helppo herkku valmistuu vartissa.

lauantai 1. heinäkuuta 2017 teksti Anne Larsen

Minimunakkaat ja lohta

2 annosta

200 g parsakaalin kukintoja
merisuolaa
kylmäpuristettua rapsiöljyä
2 tl neitsytoliiviöljyä
6 munanvalkuaista
100 g kylmäsavulohta
1 ruukku tilliä
pippuria myllystä


Lisäksi

3 paahdettua ruisleipäviipaletta

Valmistus

  • Irrota parsakaalin kukinnot ja pane kattilaan. Ripottele päälle vähän suolaa ja rapsiöljyä. Kaada kiehuva vesi päälle, kiehauta ja kaada vesi pois.
  • Vatkaa valkuaiset kevyesti. Paista valkuaismunakkaita oliiviöljyssä blini- tai lettupannulla molemmilta puolilta, kunnes massa hyytyy.
  • Viipaloi lohi munakkaiden päälle. Koristele annokset tillillä ja pyöräytä päälle pippuria myllystä. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää. 

Vinkki! Paista minimunakkaat lettupannulla

Pikku munakkaat voi paistaa tavallisella paistinpannulla, mutta lettupannulla niistä tulee rapeita ja kauniin pyöreitä. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 385 kcal
Proteiinia 29,2 g
Rasvaa 12,8 g
Hiili­hydraattia 43,1 g
Kuitua 9,5 g

Ehkä sinua kiinnostaa...