Lautasella miekkakalaa, paprikahöystöä, avokadoa ja limettiä
© wichmann+bendtsen

Miekkakalaa ja hapanimelää paprikahöystöä

Miekkakalan voi valmistaa kesällä myös grillissä. Tämä herkullinen ja terveellinen päivällinen valmistuu vain 25 minuutissa.

torstai 19. huhtikuuta 2018 teksti Anne Larsen ja Helle Carlsen

Miekkakalaa ja hapanimelää paprikahöystöä

2 annosta

  • 1 punasipuli 
  • 1 keltainen paprika 
  • 1 punainen paprika 
  • 2 rkl oliiviöljyä 
  • Merisuolaa 
  • Pippuria 
  • 2 rkl valkoviinietikkaa 
  • 2 rkl akaasiahunajaa 
  • Tabascoa tai muuta chilikastiketta 
  • 1 avokado 
  • 1 limetin mehu 
  • 2 palaa miekka- tai tonnikalaa à 125 g 
  • Lehtipersiljaa

Miekkakalan ja paprikahöystön valmistus

  • Viipaloi sipuli ja suikaloi paprikat. Kuullota oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää etikka ja hunaja ja kiehauta. Mausta Tabascolla sen verran tuliseksi, että hapan ja makea maku ovat tasapainossa. 
  • Halkaise avokado, poista kivi ja purista puolikkaille hiukan limemehua, joka estää niitä ruskistumasta. 
  • Kuivaa kala talouspaperilla, paista pannulla tai grillissä ja mausta suolalla ja limemehulla. Poista avokadosta kuori ja leikkaa lohkoiksi lautasille. Annostele höystö ja nosta viereen kalapalat. Koristele persiljasilpulla. 

VINKKI! Tee kerralla isompi annos paprikahöystöä ja käytä loppu esimerkiksi munakkaaseen.

Ravintosisältö/annos: 
Energiaa: 481 kcal
Proteiinia: 38 g
Rasvaa: 23,2 g
Hiilihydraattia: 32,2 g
Kuitua: 6,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee