Meren herkkuja Espanjan tapaan.

Merellinen papupaella

Espanjan kansallisruokaa paellaa meren antimista ja pavuista.

torstai 6. syyskuuta 2012 teksti KUNTO PLUS

(4 annosta)
em100 g kuivattuja valkoisia papuja (vastaa 200 g keitettyjä)
merisuolaa
mustapippuria myllystä
hyppysellinen sahramia
1 salaattifenkoli
1 luomusitruuna
1 keltainen paprika
200 g (keltaisia) kirsikkatomaatteja
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
tuoretta silopersiljaa maun mukaan
2 kevätsipulia
2 sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
200 g mustekalarenkaita (ei paneroituja)
500 g tuoreita sinisimpukoita
2 dl valkoviiniä (tai kasvislientä tai vettä)
200 g kokonaisia katkarapuja
12 mustaa oliivia
1 sitruuna lohkoina/em
ul
liHuuhtele pavut ja liota niitä yön yli. Keitä papuja noin 35 minuuttia kevyesti suolatussa, sahramilla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna papujen jäähtyä. Huuhdo ja puhdista tuoreet sinisimpukat. Heitä pois simpukat, joiden kuori on rikkoutunut. Pane simpukat kylmään, suolattuun veteen odottamaan. /li
liRaasta luomusitruunan kuori ja purista siitä mehu./li
liLeikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja kääntele niitä sitruunamehussa. /li
liLeikkaa keltainen paprika suikaleiksi ja puolita tomaatit. /li
liKääntele pavut, fenkoli, paprika ja tomaatti 1 rkl:ssa öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. /li
liSilppua persilja, leikkaa kevätsipuli pätkiksi ja viipaloi sellerinvarret. Silppua valkosipuli./li
liMittaa pataan 1 rkl öljyä ja kuullota persilja, kevätsipuli, valkosipuli ja selleri pehmeiksi. /li
liLisää pataan mustekalarenkaat, mausta suolalla ja pippurilla ja paista hetki koko ajan käännellen.
liKaade simpukoista vesi pois. Heitä pois avonaiset simpukat elleivät ne sulkeudu, kun niitä napauttaa pöytään. Lisää huuhdotut ja puhdistetut simpukat ja sitruunankuori pataan. /li
liLisää neste ja peitä pata kannella. Jatka kuumentamista pari minuuttia ravistaen pataa silloin tällöin, kunnes simpukat avautuvat. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet. /li
liAsettele paella tarjolle kokonaisten katkarapujen kanssa, koristele oliiveilla ja sitruunalohkoilla./li
/ul

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee